Schoenmaat Informatie

Kindervoeten groeien ca. één à twee maten per jaar (één schoenmaat is 6,6 mm). De voetmeter houdt rekening met de ruimte die kindervoeten nodig hebben om te groeien.
 

Omdat niet ieder merk dezelfde maatvoering heeft en schoenen maken mensenwerk is verdient het aanbeveling om de ruimte voor de tenen met de schoen aan te controleren. Let daarbij op dat kinderen hun tenen niet intrekken.
 

Bovendien is het van belang dat een kind minimaal 2 paar schoenen heeft om ze afwisselend te dragen. Spieren worden dan maximaal geprikkeld. En bovendien heeft een schoen 2 x 24 uur nodig om z’n vocht kwijt te raken.

Meet de schoenmaat van uw kind.
Om de maat van de voeten van uw kind op te meten vindt u hierbij een PDF van een voetmeter die u kunt downloaden. Hij bestaat uit een A4 (21 x 29,7cm) pagina die u kunt uitprinten.

Om te controleren of uw printer de maatbalk niet heeft vergroot of verkleind staat er ook een centimetermaat op die u kunt vergelijken met een meetlat. Volg de instructies op de voetmaatbalk om de voeten van uw kind op te meten.

De Tien Tenen voetmeter
Plaats de voet van uw kind met de hiel op de aangegeven plaats en meet tot het uiterste puntje van de langste (grote) teen. De hiel steekt boven de grond iets uit, houdt hier rekening mee. Als u tussen 2 maten uitkomt neem u de grootste maat.

Kinderen hebben de neiging om hun teen in te trekken, druk de tenen dan zachtjes naar beneden of laat het kind even heen en weer wiebelen op zijn voeten.

Eventueel kan een zooltje tijdelijk uitkomst bieden mocht de schoen net iets te groot zijn.